Takuu

Verkkokaupan tuotteilla on yhden (1) vuoden takuu (ei koske tehdaskunnostettuja poistotuotteita). Takuuaika alkaa tuotteen toimituspäivästä. 

Virheellinen tuote joko korvataan uudella tai sen voi palauttaa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Emme vastaa mahdollisen laatuvirheen aiheuttamista välillisistä kuluista.

Välitystuotteiden takuuaika määräytyy tuotteen valmistajan takuuehtojen mukaisesti, ja takuuajan päättyminen lopettaa Arskametalli Oy:n vastuun. Tuotteen fyysinen avaaminen laitteen muokkaamiseksi päättää takuun ja myyjän vastuun ellei valmistaja ole toisin ilmoittanut.

Arskametalli Oy pidättää oikeuden ohjata yritysasiakkaat asioimaan suoraan valmistajan tai valmistajan valtuuttaman huoltoliikkeen kanssa.
 

Palautukset

Kuluttaja-asiakkaalla on kuluttajansuojalain edellyttämä 14 päivän palautusoikeus tuotteille, jotka on tilattu myyjän verkkokaupasta. Myyjä hyvittää palautetun tuotteen hinnan (ei toimituskuluja myyjältä asiakkaalle), mikäli palautettu tuote on käyttämätön ja myytävissä edelleen uutena tuotteena alkuperäispakkauksessa.

Mikäli palautuksen arvo on yli 50% tilauksen arvosta ja palautukselle ei ole perustavaa syytä tai perusteettomat palautukset ovat toistuvia, asetamme asiakkaalle toimituskiellon.

Kaikki tilauksesta palautettavat tuotteet on palautettava kerralla yhtenä lähetyksenä. Palautuksen mukana on oltava kopio laskusta sekä tilinumero, jolle palautettava summa maksetaan.

Puutteellisia palautuksia ei käsitellä.

Mikäli haluat palauttaa tuotteen ja vaihtaa palautetun tuotteen toiseen, erilaiseen tuotteeseen, tehdään palautuksesta aina hyvitys. Uudesta, korvaavasta tuotteesta on tehtävä verkkokaupasta uusi tilaus.

Jos tuote on toimitettu oikein ja muusta syystä asiakas haluaa palauttaa tuotteen ja jotka ovat jälleenmyyntikelpoisia, hyvitämme 80% asiakkaalle. Palautuskulut maksaa tällöin asiakas.

 

Tuotevirheen korjaaminen

Jos toimitettu tuote on vioittunut, voit tehdä tuotteesta reklamaation ja jättää vioittuneen tuotteen asiakaspalautuksena Postiin. Postimaksua ei sinun tällöin tarvitse maksaa. Samalla pyydämme ilmoittamaan, palautatko tuotteen ja haluatko rahat takaisin vai toivotko, että lähetämme vastaavan tuotteen vioittuneen tilalle. Rahojen palautusta varten pyydämme ilmoittamaan tilinumeron.

 

Tuote toimitetaan takuukorjaukseen tavallisena postilähetyksenä (postin asiakaspalautus).

Takuun puitteissa korvatuille tai kunnostetuille tuotteille myyjä myöntää uuden takuun, kuitenkin vain alkuperäisen tuotteen takuukauden päättymiseen saakka.